Geplaatst op

Aveda shampoo met Ayurvedische kruiden

haarproducten

Aveda shampoo is slechts een van de vele haarproducten in het aanbod van Aveda dat bestaat uit Aveda Hair Care, Body Care, Skin Care, make-up en lifestyle producten. Aveda online bestellen kan eenvoudig bij Headmasters Haarshop.

De oprichting van Aveda

Horst Rechelbacher, oprichter van AVEDA
Horst Rechelbacher, oprichter van AVEDA

Als jonge jongen woonde Aveda oprichter Horst Rechelbacher (1941) tegenover een kapsalon in het Oostenrijkse Klagenfurt. Hij keek altijd naar binnen en op zijn veertiende begon hij als stagiere in het kappersvak. Tijdens zijn stage werd hij drievoudig junior kampioen als jonge kapper. Op zijn zeventiende vertrok hij naar Rome om daar in een exclusieve kapperssalon aan de slag te gaan. Op zijn twintigste won hij de European Hairstyling Championship waarna hij ging toeren door Europa en de Verenigde Staten. Daar bleef hij plakken.

Horst settelde zich in Minneapolis, Minnesota waar hij, ambitieus als hij was, kapperszaak na kapperszaak opende. Door het harde werken raakte hij overspannen. Hij herstelde zich door het beoefenen van yoga, meditatie en kruiden die zijn moeder voor hem voorbereidde. Na een retreat in India in 1970, integreerde Horst Ayurveda in zijn leven en in zijn werk. Hier deed hij inspiratie op om Aveda op te richten. Hij maakte zich een holistische manier van denken over schoonheid eigen:

De overtuiging dat individuele schoonheid direct in verbinding staat met de schoonheid van de wereld om ons heen. Wij zijn de aarde, wij zijn de natuur, het water, wij zijn alles.

In India ontmoete hij Shiv Nath Tandon in een Ashram met wie hij samen de eerste kruidnagelshampoo ontwikkelde. Ze werkten samen met twee Ayurvedische artsen, Dokter  Vinod en Kusum Upadhyay. Gezamelijk gingen op wereldwijde zoektocht naar meer kennis van Ayurvedische medicijnen, farmacie, botanisch onderzoek en aromatherapie. Ze integreerden dit met duizenden jaren van Vedische en Ayurvedische traditie in het merk Aveda. Aveda is in 1978 opgericht met als doel om botanische producten te creëren voor professionals die goed zouden zijn voor hen, hun klanten, de aarde en zijn gemeenschappen. Aldus Aveda zelf.

Aveda shampoo met de Ayurveda als inspiratie

Ayurvedische hoofdmassage voor gezonder haar
Ayurvedische hoofdmassage met Aveda Shampoo voor gezonder haar

Aveda is gebaseerd op de traditionele Indiase geneeskunde Ayurveda. Ayurveda gaat uit van de holistische benadering dat lichaam, geest en ziel met elkaar in evenwicht zijn. Alles in het leven is met elkaar verbonden. De ziel in het lichaam en de ziel met de aarde en met alle andere levende wezens. Al 5000 jaar is het bewezen dat behandeling van het gehele individu tot een betere persoonlijke balans en welzijn leidt. Het verzorgen van zowel de innerlijke als uiterlijke mens door middel van aanraking en aroma leidt tot een betere balans. Massages worden veel toegepast in de Ayurveda. Een dagelijks ritueel van haren borstelen en een gezichtsmassage met olie haalt gezichtsspanning weg. Het ontwaakt subtiele energieën voor een stralend uiterlijk.

De visie van Aveda is schoonheid, milieu en welzijn met elkaar verbinden


De missie bij Aveda is te zorgen voor de wereld waarin we leven, van de producten die ze maken tot de wijze waarop we iets teruggeven aan onze samenleving. Bij Aveda streven ze ernaar een voorbeeld te stellen voor milieuleiderschap en verantwoordelijkheid, niet alleen in de wereld van de schoonheid, maar overal ter wereld. 
Aveda’s gelooft:
 1. dat we onszelf, elkaar en de aarde met zorg en respect moeten behandelen.
 2. dat maatschappelijke verantwoordelijkheid ook onze verantwoordelijkheid is.
 3. dat milieu- en winstdoelstellingen heel goed samen kunnen gaan.
 4. dat onze authenticiteit en ervaring onze onderscheidingspunten zijn.
 5. in het inspireren en opleiden van mensen om wellness en schoonheid in hun leven te integreren.
 6. in de kracht van eenheid, van ons imago in de wereld tot en met ons doelgerichte netwerk.
 7. dat we altijd moeten blijven leren.
 8. in het stimuleren van innovatie en het zelf beslissingen nemen.
 9. dat onze service, producten en behandelingen altijd meer dan uitstekend moeten zijn.
 10. dat een persoonlijk en zakelijk evenwicht de sleutel tot duurzaam succes is.
 11. dat een echte leider passie moet hebben en een rolmodel moet zijn.

Aveda Invati tegen haaruitval

aveda shampoo invati

Aveda Shampoo – Invati is ontwikkeld voor gebruik in een kuur en elk Invati-product heeft een specifieke werking voor een optimaal resultaat. De invati exfoliating shampoo en thickening conditioner garanderen een zachte reiniging en verwijderen talg- en productresten op de hoofdhuid. Ze maken het haar dikker en sterker en bereiden de hoofdhuid voor op de Invati revitalizer.

Kurkuma

Kurkuma wordt in het Sanskriet ‘kanchani’ of ‘gouden godin’ genoemd en wordt al duizenden jaren gebruikt in de ayurveda – de traditionele geneeskunst van India – om talrijke ziekten en aandoeningen te behandelen. Zijn beschermende eigenschappen maken kurkuma waardevoller dan goud en zijn kalmerende werking is alom bekend. Kurkuma is een van de krachtige ingrediënten in de Invati haarproducten voor dunner wordend haar.

Ginseng

Panaxginseng is een kruid dat al duizenden jaren wordt geëerd in de traditionele Chinese geneeskunde. De naam ‘panax’ is afgeleid van het Griekse ‘pan’ (alle) en ‘akos’ (genezen). De ginsengwortel wordt geprezen om zijn herstellende werking die het lichaam verkwikt en weer in evenwicht brengt, en is een belangrijk ingrediënt van densiplex in Invati.

invati scalp revitalizerInvati kan geschikt zijn voor jou als …

 • talg- en productresten je hoofdhuid droog en trekkerig maken,
 • je haar zwak wordt, snel afbreekt en zijn glans verliest,
 • je haar door de jaren heen minder snel is gaan groeien en je het haar dat je hebt langer wilt behouden.

Invati scalp revitalizer

Het probleem bij dunner wordend haar is huidveroudering, waardoor de bloedcirculatie in de hoofdhuid afneemt. Dat brengt ons bij de Invati scalp revitalizer. Invati Scalp Revitalizer met revitaliserend densiplex, op basis van kukuma en ginseng geeft energie en herstelt de hoofdhuid rond de follikels. Het vermindert irritatie wanneer het in gemasseerd wordt. Het creëert een ideale basis voor gezond haar. Het is klinisch bewezen dat een mix van vitamine E ingrediënten de microcirculatie versnelt met therapeutische massage.

De therapeutische Ayurvedische hoofdmassage moet je er zelf bij bedenken, de Aveda haarproducten zijn in ieder geval te koop bij Headmasters.nl