Geplaatst op

Davines haarproducten voor schoonheid én duurzaamheid

Davines webshop

Haarproducten merk Davines streeft naar een zo leefbaar mogelijke planeet. Dit merk zet zich in voor schoonheid én sustainability, duurzaamheid. Ook bij de verpakkingen is gelet op de materialen. Bijna alle verpakkingen zijn biologisch afbreekbaar. Deze producten zijn samengesteld met zuivere ingrediënten die het haar een natuurlijke glans geven.

Davines oprichter

Davide Bollati - DavinesDavide Bollati (12 maart 1966), oprichter van Davines, is net zoals de oprichters van Aveda en Kerastase een man met een missie. Met een achtergrond in de farmacie, een mastergraad in cosmetische wetenschap én een opleiding aan de Harvard Business School kent zijn carrière een solide basis. Hij omschrijft zichzelf als een gepassioneerd dromer met zijn voeten stevig op de grond. De beste man heeft zelf geen haar meer maar wel koppie koppie. Zijn dromen? Technologie en respect voor de natuur combineren. Duurzame schoonheid is daarmee de mantra voor Davines. In 1983 gaf de Italiaanse familie Bollati het bedrijf de naam Davines, afgeleid van de combinatie van de namen Davide en Stefania, kinderen van de eigenaren en oprichters.

Carta Etica

Davines heeft als cosmeticabedrijf een hoge ambitie om niet alleen het mooiste cosmeticabedrijf ter wereld worden, maar ook het meest ethische. En “ethisch” staat hier voor de kunst om een goede relatie op te bouwen met alles wat leeft. Een en ander is zelfs vastgelegd in een heus handvest: de Carta Etica. Dit ethisch handvest werd voor een deel geïnspireerd door een concept van schoonheid dat gebaseerd is op een antieke filosofische opvatting die “mooi” verbindt met “goed”. Samen met een filosoof hebben werknemers van Davines een aantal waarden opgesteld met betrekking tot gedrag en ethiek op het werk. Daarin beschrijven ze hoe kleine gebaren in het dagelijks leven de werkomgeving kunnen verbeteren.

Ecologische verpakkingen

Heel kenmerkend van dit merk haarproducten zijn de verpakkingen. Ze zullen vast een leger aan ontwerpers hebben aangesteld om het er zo uit te laten zien. Maar zeg nou eerlijk. De emmertjes zien er toch helemaal uit alsof je shampoo koopt van iemand die het thuis gemaakt heeft? De emmertjes en bakjes zijn ook helemaal bedoeld om weer te gebruiken voor andere spulletjes. Je moet je haarolie toch ergens in doen maar de emmertjes zijn een leuk begin. Zo streng als ze voor zichzelf zijn heeft Davines ook hier richtlijnen ontwikkeld waarmee verpakkingen zo milieuvriendelijk mogelijk geproduceerd worden.

davines

De verpakkingen van Davines zijn gebaseerd op

 1. Het gebruik van zo min mogelijk grondstoffen;
 2. Het gebruik van recyclebare materialen;
 3. De optimalisatie van processen op gebied van logistiek en kwaliteitscontrole om verspilling te vermijden.

De verpakkingsrichtlijnen liegen er niet om

 • Gebruik van alleen de minimale hoeveelheid plastic om het product te verpakken en beschermen (bijv. Davines / Essential Haircare line).
 • Gebruik van alleen primaire verpakkingen. Geen kartonnen dozen. Als dit niet vermeden kan worden dienen gerecyclede of composteerbare materialen gebruikt te worden.
 • Kiezen van recyclebare materialen voor verpakkingsdoeleinden;
 • Het verminderen van het gebruik van samengestelde materialen als ze moeilijk te recyclen zijn.
 • Kiezen voor materialen die makkelijk gescheiden kunnen worden met automatische processen of gebruik verpakkingen van één materiaal;
 • Zo mogelijk kiezen voor leveranciers die gebruik maken van hernieuwbare bronnen. Bedrijven die de kwaliteit van hun producten en productiemethoden certificeren en aandacht hebben voor duurzaamheid;
 • De kwaliteitscontrole verbeteren om herverwerking en retourneren van producten te vermijden. Daardoor afvalbronnen die een verspilling van grondstoffen zijn verminderen.
 • Nieuwe internationale regelgeving met betrekking tot recycling bijhouden. Innovaties volgen op het gebied van verpakkingen.

Davines haarproducten

De haarproducten van dit Italiaanse merk zijn te koop bij Headmasters Haarshop. Er zijn diverse productlijnen voor alle haartypes:

 • OI OIL is een absolute must have voor droog en beschadigd haar.
 • De Sea Salt Spray van More Inside geeft juist weer een een matte finish aan vet haar.
 • LOVE shampoo van Essential Haircare geeft veerkracht en volume aan golvend en krullend haar.
 • More Inside heeft alles om het haar te stylen. Van Wax tot Hairspray en Gel. Leuk om cadeau te doen want de verpakkingen zijn prachtig!
 • Alchemic System behoudt niet alleen kleur maar transformeert je haar met een prachtige tint. De Alchemic Conditioners zijn zeer geschikt voor kleurbehoud van geverfd haar.
 • Hair Refresher een nieuwe generatie droogshampoo.
 • Authentic is de nieuwe lijn van delicate, hydraterende, voedende producten.
 • Maak je klaar voor je vakantie met Travel Sizes
 • Essential Haircare SU is de eerste lijn zonverzorgingsproducten met Zero Impact-verpakking.
 • Lifestyle is de balans van schoonheid en duurzaamheid.
 • Lees hier wat de filosofie van het Extra Virgin Skin Care System is.
 • Natural Tech voor haar en hoofdhuidproblemen.
 • Wizard Haarproducten voor uitzonderlijke glans aan het haar.
 • Your Hair Assistant met exclusieve, prestatiegerichte formules.

Headmasters is toonaangevend als het gaat om de beste kwaliteit haarproducten. Bestel vandaag nog de producten van Davines bij headmasters.nl. Voor meer informatie over het merk kunt u ons bellen op +31 (0)343 – 51 22 11 of neem contact met ons op via ons formulier.